0264 933

 
 

Prin programul EduPolaris ne propunem sa ajutam pacientii nostri cu informatii despre boala, tratament si complicatiile sale. In acest fel pacientii pot sa dobandeasca cunostinte despre starea lor de sanatate si sa preia o parte din controlul asupra bolii.

22

Jun 2021

Rolul tehnicianului radiolog în echipa medicală

Spitalul Polaris Medical deține un Computer Tomograf și un Aparat de Radiologie digitală. Tehnicianul radiolog achiziționează imaginile radiologice. El NU interpretează imaginile, ci utilizează fizica radiațiilor X (CT și radiologie digitală) și parametri tehnici și informatici pentru a achiziționa imagini corecte pentru ca medicul să le poată interpreta în a oferi un diagnostic corect. Radiologia modernă se bazează pe dualitatea medic-tehnician ca fiind un tot unitar în diagnosticul corect al pacienților.

Pregătirea pacientului înainte de o investigație radiologică depinde foarte mult de tipul de investigație. În primul rând, când investigația implica substanță de contrast, echipa medicală va informa pacientul asupra analizelor ce trebuie efectuate înainte de investigația radiologică. Vom lua exemplul UroCT-ului unui pacient cu diabet zaharat tip 2 - investigația prin CT a aparatului urinar. UroCT-ul implica substanță de contrast iodată. Pacientul va veni cu analizele de...

Citeste mai mult

10

Jun 2021

Îngrijirea paliativă – alături până în ultima clipă

                Ce este îngrijirea paliativă?

Această specialitate înseamnă îngrijirea pacienților cu boli incurabile, deasupra resurselor terapeutice, alinarea suferinței și sprijinul acordat lor și familiei acestora în momente dificile.                                      

Problemele cu care se confruntă un om bolnav și familia lui nu sunt doar de natură fizică (durere și alte simptome), ele pot fi psihologice, sociale, spirituale, la fel de importante că și boala însăși și care pot amplifica suferință fizică.Numai când abordăm holistic toate aceste probleme putem ajuta persoana respectivă.

Mulți oameni cred că îngrijirea paliativă reprezintă îngrijirea oferită în ultimele zile ale vieții, dar presupune alinarea suferinței și îmbunătățirea calității vieții chiar din momentul diagnosticării bolii incurabile, astfel încât timpul rămas fie zile/luni/ani, să fie liniștite.

 

                Ce putem face?

               ...

Citeste mai mult

03

Jun 2021

Sanatatea mentală în pandemie

Studiile realizate în ultimele luni arată că stresul din această perioadă a dus la creșteri semnificative ale nivelurilor de anxietate, depresie, probleme de somn, consum de substanțe, mâncatul excesiv sau utilizarea excesivă a internetului.

Aspectele psihologice ar trebui abordate din timp și bugetate în cursul acțiunii, astfel încât să poată fi luate măsuri pentru a reduce costurile psihologice ale pandemiei, izolarea percepută și pentru a aborda incertitudinile care pot da naștere la anxietate și depresie.

Abordarea aspectelor psihologice are efecte nu numai pe termen scurt, motivând aderarea la măsurile pandemiei, dar și pe termen lung, printr-o incidență mai scăzută a stresului post-traumatic, anxietatii, depresiei, abuzului de substanțe etc.

Echipa de psihologi a clinicii Polaris Medical vă poate ajuta să treceți cu bine peste problemele de anxietate, depresie, probleme de somn ș.a.

Citeste mai mult

03

Jun 2021

Terapia Shockwave sau terapia cu unde de șoc

Este rezultatul aplicării unor unde acustice care eliberează o energie înaltă cu o viteză mai mare decât viteza sunetului, declanşând efecte biologice la nivelul ţesuturilor.

Prin presiunea pe care o exercită asupra țesuturilor afectate, undele de şoc cresc permeabilitatea celulară, stimulând microcirculația și metabolismul celular, grăbind astfel vindecarea precum și dizolvarea depunerilor de calcar.

Terapia shockwave este un tratament relativ nou care stimulează regenerarea tisulară şi are efect antifibrotic.

Principalul efect este cel angiogenetic, de stimulare a regenerării vasculare şi de ameliorare a durerii la locul aplicaţiei, împiedicând transmiterea durerii către creier.

Aplicarea de unde de şoc extracorporeale este utilizată în:

 • Entezopatia calcară calcaneana achiliană sau plantară (pintenii calcaneeni)
 • Tendinopatii şi tendinite calcare ale coafei rotatorilor la nivelul umărului
 • Epicondilita laterală
 • ...
Citeste mai mult

24

Feb 2021

Despre anxietatea post Covid-19

Actuala criză sanitară, pandemia Covid 19, este o etapă  stresantă pentru unii dintre semenii nostri,   stările de anxietate si frica generate de aceasta având un impact negativ atât asupra adulților, cât si a copiilor și adolescenților.

Mai mult decat atât, anxietatea post COVID-19 poate ajunge la un nivel alarmant  in rândul persoanelor  care s-au confruntat cu aceasta boala.

Anxietatea, ca  emoție fundamentală, este  experimentată  de individ, cu intensități diferite, în diversele etape de viață, începând încă din copilarie.  Ar putea fi descrisă ca fiind o stare accentuată de "neliniște interioară,  fără motiv", în care persoana așteaptă parcă  să “se întâmple ceva rău”, simțind un grad variabil de nesiguranță si disconfort.

Pe durata unor astfel de perioade de criză, stresul poate îmbrăca mai multe manifestări, conform experților  "Centrului pentru prevenirea si controlul bolilor din Statele Unite ale Americii (CDC) "  :

• Teamă si neliniște față de...

Citeste mai mult

01

Feb 2021

Evaluarea psihologica la adulti

In cadrul clinicii noastre efectuam evaluari psihologice pentru incadrarea in grad de handicap - Comisia de Expertiza a Persoanelor cu Handicap, Comisia de Examinare a Capacitatii de Munca, precum si evaluari psihologice pentru:

 • depresie
 • atac de panica
 • fobii
 • tulburare obsesiv-compulsiva
 • anxietate
 • tulburare ipohondrica
 • tulburare de somatizare
 • tulburari de comportament
 • adictii
 • tulburari alimentare
 • tulburari de personalitate
 • eval psiho adult

Teste si scale psihologice folosite:

 • IQ
 • Interviu clinic
 • Examen de personalitate
 • Scala GAF
 • Testul ceasului Sunderland
 • Scala Reisberg
 • Probe proiective
 • Inventarul tulburarilor de comportament alimentar -EDI 3
 • Inventarul de depresie Beck
 • Matrici Progresive Standard
 • MMSE –  Mini-Mental State Examination,este un examen clinic...
Citeste mai mult

28

Jan 2021

Despre Terapia ABA, Applied Behavioral Analysis sau Analiza Aplicată a Comportamentului

Applied Behavioral Analysis (ABA) - Analiza Aplicatã a Comportamentului este o tehnică folosită în tratamentul copiilor diagnosticați cu autism. În cadrul prezentării acestei metode s-a pornit de la studiul tratament efectuat de Lovaas în 1973, dar care a reflectat o serie de erori ale conceptului. A urmat proiectul UCLA Young Autism din 1987 care a dus la progrese notabile ale aspectelor comportamentale (intelectuale, educaționale, sociale, emoționale), pentru ca mai târziu să se dezvolte și să fie implementată ca metodă de lucru pentru recuperarea copiilor cu autism.

Metoda ABA este un program de învățare, care își propune să modifice comportamentul autist al copilului, în mod sistematic și intensiv, obiectivul final fiind integrarea socială a copilului. Sistemul are obiective clar formulate, împărțite în sarcini mici, astfel încât evoluția copilului să poată fi măsurată permanent. Întărirea comportamentului se face cu recompense, întreg sistemul funcționând pe baza...

Citeste mai mult

28

Jan 2021

Despre fracturi

Fracturile sunt definite ca intreruperi ale continuitatii osoase la un anumit nivel fiind rezultatul actiunii directe sau indirecte a unei forte traumatice.

Fractura se poate produce pe un os structural normal sau pe un os fragilizat de o suferinta existenta, osteoporoza fiind incriminata cel mai frecvent.

 Principalul simptom al unei fracturi este durerea locala si poate fi insotita de impotenta functionala a segmentului interesat, de deformarea regiunii in unele situatii si de echimoze, adica invinetirea tegumentului la nivelul zonei de fractura.

Diagnosticul de certitudine se pune pe baza elementelor clinic amintite completate de un examen radiologic.

Complicatiile care pot aparea in urma unei fracturi sunt:

Imediate:

 • Leziuni tegumentare cu sau fara deschiderea focarului de fractura
 • Fracturi cu interesare articulara
 • Tumefiere articulara data de prezenta sangelui sau a lichidului acumulat in exces la nivel articular...
Citeste mai mult

19

Aug 2020

Despre electroneurografie (ENG) și electromiografie (EMG)

Electroneurografia (ENG) respectiv electromiografia (EMG) sunt proceduri diagnostice care evalueaza sanatatea nervilor periferici, a muschilor si a conexiunii nerv-muschi. 

Simptome de genul: amorteala, furnicaturi, durere, crampe musculare, slabiciune musculara, fatigabilitate, localizate sau generalizate, pot fi investigate prin ENG si EMG.

Medicul va lipi niste electrozi pe piele in zona afectata apoi va aplica un stimulator ce genereaza un mic stimul electric, datele fiind transmise pe ecranul calculatorului, stabilind astfel functionalitatea nervilor periferici respectivi. Electromiografia presupune insertia unui ac fin, de unica folosinta, in muschii membrelor de obicei, pentru a inregistra activitatea electrica a muschilor respectivi. 

Aceste investigatii sunt necesare pentru a diagnostica sau a exclude boli neurologice ca de exemplu:

 • polineuropatia,
 • sindromul de tunel carpian,
 • afectarea unei radacini nervoase prin hernie de...
Citeste mai mult

02

Sep 2019

De ce este necesar sa mergi la psiholog? 4 motive pentru inceperea psihoterapiei

In viata experimentam evenimente neasteptate, stres, neliniste, uneori ne simtim coplesiti, tristi sau ingrijorati. Nimeni nu este imun la aceste conditii umane. Uneori putem rezolva singuri aceste probleme, schimbandu-ne stilul de viata, citind o carte, facand un curs sau vorbind cu familia, cu un prieten.  Alteori, observam tipare pe care nu reusim sa le schimbam singuri sau ca problemele incep sa se agraveze  afectandu-ne munca, familia sau relatiile.

Atunci cand resursele personale interioare si exterioare nu ne mai sunt suficiente ca sa facem fata eficient rolurilor si responsabilitatilor de zi cu zi, terapia este adesea cea mai eficienta si rapida cale de a depasi problemele emotionale, comportamentale cu care ne luptam.

Psihoterapia este un proces validat stiintific care te invata cum funcționeaza mintea ta, te ajuta sa iti explorezi sentimentele, emotiile, gandurile, te ajuta sa te cunosti pe tine, sa modifici comportamentele disfunctionale astfel incat sa...

Citeste mai mult

Pagini

Polaris Medical cunoaste importanta datelor dvs. si se angajeaza sa protejeze confidentialitatea si securitatea acestora. De aceea, este important pentru noi sa va furnizam intr-o maniera integrata si practica informatiile legate de prelucrarea datelor dvs. cu caracter personal in calitate de persoane vizate, utilizatori ai website-ului www.polarismedical.ro. Afla mai multe despre Politica de confidentialitate a datelor si drepturile tale ca si utilizator polarismedical.ro

Polaris Medical foloseste cookie-uri pentru personalizarea continutului oferit. Continuarea sesiunii pe acest site implica acordul tau.