0264 933

Ficatul gras non-alcoolic sau steatoză hepatică non-alcoolică este o afecţiune ce presupune acumularea de grăsime în ficat.

Este cea mai frecventă boală a ficatului în ţările dezvoltate (20-30% din populaţia adultă), fiind considerată o „boală a civilizaţiei”. Este o afecţiune destul de frecventă în ultima vreme, care nu are simptome specifice, dar care, nedescoperită și netratată la timp, poate duce la ciroză și insuficienţă hepatică severă. 

 

Care sunt cauzele apariției ficatului gras?

 • Obezitatea, mai ales cea abdominală, asociată cu sedentarismul; 
 • Alimentaţia de tip fast food, consumul de alcool și băuturi carbogazoase; 
 • Nivele crescute de grăsimi în sânge (colesterol și trigliceride); 
 • Diabetul zaharat de tip 2; 
 • Sindromul de apnee în somn; 
 • Hipotiroidia; 
 • Scăderile bruște, urmate de creșteri bruște, în greutate. 

Care este tratamentul?

Pentru a preveni apariția complicațiilor ficatului gras este bine să fie diagnosticat la timp, așadar e recomandat să vă prezentați la medicul gastroenterolog pentru consult și ecografie abdominală în cazul în care prezentați oricare dintre simptomele/caracteristicile descrise mai sus.

Pentru a afla daca sunteti afectat de simptomele Ficatului gras, completati chestionarul de mai jos. Acest chestionar are rol informativ si nu inlocuieste un consult de specialistate. Pentru un diagnostic medical, faceti o programare!

Chestionar Depistare Ficat Gras

 

CALL CENTER:
0264 933

Plata in rate

Cu cardul de cumparaturi Star BT, beneficiati de 3 rate fixe, fara dobanda si de puncte de loialitate pentru plata serviciilor medicale in cadrul Spitalului de Recuperare Polaris Medical.

Puteti opta pentru una din cele doua variante:

 • 2% puncte de loialitate

  Valoarea fiecarui punct de loialitate este de 1 leu. Pentru fiecare plata efectuata la Polaris Medical, veti primi 2% din valoarea platii in puncte Star Bt, pe care le puteti folosi ulterior la alte plati sau cumparaturi.

 • 3 rate fara dobanda

  Puteti opta pentru plata in 3 rate fixe, fara dobanda, daca sunteti posesorul unui card de cuparaturi Star BT.

Polaris Medical cunoaste importanta datelor dvs. si se angajeaza sa protejeze confidentialitatea si securitatea acestora. De aceea, este important pentru noi sa va furnizam intr-o maniera integrata si practica informatiile legate de prelucrarea datelor dvs. cu caracter personal in calitate de persoane vizate, utilizatori ai website-ului www.polarismedical.ro. Afla mai multe despre Politica de confidentialitate a datelor si drepturile tale ca si utilizator polarismedical.ro

Polaris Medical foloseste cookie-uri pentru personalizarea continutului oferit. Continuarea sesiunii pe acest site implica acordul tau.