0264 933

 
 

Prin programul EduPolaris ne propunem sa ajutam pacientii nostri cu informatii despre boala, tratament si complicatiile sale. In acest fel pacientii pot sa dobandeasca cunostinte despre starea lor de sanatate si sa preia o parte din controlul asupra bolii.

28

Sep 2021

Terapia Deep Oscillation si beneficiile sale

Deep Oscillation este o metodă de tratament unică și brevetată. Structura sa specială permite să fie create oscilații eficiente din punct de vedere biologic în țesuturile supuse tratamentului prin folosirea forței de atracție electrostatică și a frecării. Spre deosebire de alte tratamente, aceste oscilații plăcute au efecte de intensitate agreabilă, dar care acționează în profunzime asupra tuturor tipurilor de țesuturi.

Terapua Deep Oscillation se bazează pe un câmp electrostatic pulsatil ce se generează între aplicatorul manual și țesutul aflat sub tratament. Frecvența poate lua valori între 5-250 Hz. Astfel, segmentul de țesut aflat sub tratament este atras electrostatic și apoi respins, fapt care are ca rezultat o oscilație rezonantă cu efect profund și de durată.

Prin aplicarea Deep Oscillation se obține o pătrundere în profunzime a oscilației rezonante. Acest efect conduce la o recuperare a flexibilității și mobilității între fibre și straturi individuale, la fel...

Citeste mai mult

27

Jul 2021

Rolul asistentului medical in ingrijirea pacientului cu afectiuni psihice

Pe sectia de psihiatrie se interneaza persoane cu tulburari psihice, persoane cu dezechilibru psihic ori dependenta de alcool sau de droguri.

Asistentul medical este un observator al bolnavului si executa tratamentele, este insotitorul si ghidul bolnavului in timpul spitalizarii.

Asistentul medical trebuie sa manifeste o atitudine de bunavointa si intelegere fata de pacient, trebuie sa respecte demnitatea umana a bolnavului psihic pentru a-i putea cistiga increderea.

Trebuie sa manifeste mult tact, rabdare, observatie foartea tenta pentru a preveni eventualele crize periculoase ale bolnavului.

Nu trebuie sa uitam ca bolnavul este un om si egalul nostru care trebuie respectat chear daca traverseaza o perioada dificila a existentei.

Citeste mai mult

15

Jul 2021

Importanta comunicarii asistentului medical cu pacientii

În secția de Recuperare Medicală, pacienții se internează cu patologii diverse și extrem de complexe, având nevoie de mai mult sprijin din partea personalului medical. Comunicarea dintre pacient și asistent medical este importantă în culegerea informațiilor indispensabile și relevante pentru adaptarea actului medical la nevoile individualizate ale pacientului.

Modul de comunicare al asistentului cu pacientul este esențial pentru o experiență pozitivă, ceea ce crește gradul de satisfacție al acestuia. Dacă comunicarea este adecvată, pacientul înțelege mai bine problemele care îl afectează și măsurile care se iau pentru recuperarea sa. Astfel, pacientul devine mai cooperant și mai în măsură să anunțe personalul, atunci când apar evenimente noi în starea lui de sănătate.

Încrederea pacientului în personalul medical și actul medical propriu-zis conferă la nivel psihic un impuls favorabil nu doar pentru sănătatea psihică, cât și pentru accelerarea vindecării și a...

Citeste mai mult

08

Jul 2021

Interventia logopedica la pacientii cu spitalizare continua

O tumoră, un traumatism sau un accident vascular cerebral cu localizare în emisfera stângă și poate produce o afectare a limbajului mai mult sau mai puțin severă, în funcție de particularitățile leziunii produse.

 

În cadrul spitalului nostru, prin spitalizarea continuă, pacienții beneficiază de intervenție logopedică, ărin tehnica de stimulare concomitentă.

 

Procesul de recuperare este uneori de lungă durată, ceea ce presupune în inițierea lui, o primă etapă de evaluare și continuarea ședințelor de logopedie pe perioada internării.

 

Recuperarea limbajului este un proces ce presupune o abordare multidisciplinară: neurolog, logoped, kinetoterapeut, ceea ce noi dispunem în cadrul spitalului de întreaga echipă, existând o bună colaborare a specialităților.

 

Citeste mai mult

24

Jun 2021

Cum poti avea un somn odihnitor?

Un somn odihnitor este important pentru mentinerea starii de sanatate. Corpul are nevoie de odihna dupa activitatiile obositoare de peste zi. Multe persoane sufera de probleme ale somnului, iar acestea au numeroase repercusiuni, dintre care cele mai frecvente sunt: iritabilitatea, irascibilitatea, scaderea nivelului de energie, scaderea capacitatii de concentrare.

            Calitatea somnului nu depinde de durata propriu-zisa pe care o petrecem dormind, ci de frecventa perioadelor de “somn profund”. Majoritatea acestor perioade apar in primele 4-5 ore de somn. Patologiile asociate, durerile existente si depresia in special, pot cauza : dificultati in a adormi, scaderea calitatii si a duratei somnului, treziri frecvente pe parcursul noptii, in special la primele ore ale diminetii, urmate de incapacitatea de a readormi. Scaderea calitatii somnului poate fi cauzata de: diferite boli, infectii, dureri cu caracter nocturn si de stres, si are ca urmari: senzatia de oboseala de...

Citeste mai mult

22

Jun 2021

Rolul tehnicianului radiolog în echipa medicală

Spitalul Polaris Medical deține un Computer Tomograf și un Aparat de Radiologie digitală. Tehnicianul radiolog achiziționează imaginile radiologice. El NU interpretează imaginile, ci utilizează fizica radiațiilor X (CT și radiologie digitală) și parametri tehnici și informatici pentru a achiziționa imagini corecte pentru ca medicul să le poată interpreta în a oferi un diagnostic corect. Radiologia modernă se bazează pe dualitatea medic-tehnician ca fiind un tot unitar în diagnosticul corect al pacienților.

Pregătirea pacientului înainte de o investigație radiologică depinde foarte mult de tipul de investigație. În primul rând, când investigația implica substanță de contrast, echipa medicală va informa pacientul asupra analizelor ce trebuie efectuate înainte de investigația radiologică. Vom lua exemplul UroCT-ului unui pacient cu diabet zaharat tip 2 - investigația prin CT a aparatului urinar. UroCT-ul implica substanță de contrast iodată. Pacientul va veni cu analizele de...

Citeste mai mult

10

Jun 2021

Îngrijirea paliativă – alături până în ultima clipă

                Ce este îngrijirea paliativă?

Această specialitate înseamnă îngrijirea pacienților cu boli incurabile, deasupra resurselor terapeutice, alinarea suferinței și sprijinul acordat lor și familiei acestora în momente dificile.                                      

Problemele cu care se confruntă un om bolnav și familia lui nu sunt doar de natură fizică (durere și alte simptome), ele pot fi psihologice, sociale, spirituale, la fel de importante că și boala însăși și care pot amplifica suferință fizică.Numai când abordăm holistic toate aceste probleme putem ajuta persoana respectivă.

Mulți oameni cred că îngrijirea paliativă reprezintă îngrijirea oferită în ultimele zile ale vieții, dar presupune alinarea suferinței și îmbunătățirea calității vieții chiar din momentul diagnosticării bolii incurabile, astfel încât timpul rămas fie zile/luni/ani, să fie liniștite.

 

                Ce putem face?

               ...

Citeste mai mult

03

Jun 2021

Sanatatea mentală în pandemie

Studiile realizate în ultimele luni arată că stresul din această perioadă a dus la creșteri semnificative ale nivelurilor de anxietate, depresie, probleme de somn, consum de substanțe, mâncatul excesiv sau utilizarea excesivă a internetului.

Aspectele psihologice ar trebui abordate din timp și bugetate în cursul acțiunii, astfel încât să poată fi luate măsuri pentru a reduce costurile psihologice ale pandemiei, izolarea percepută și pentru a aborda incertitudinile care pot da naștere la anxietate și depresie.

Abordarea aspectelor psihologice are efecte nu numai pe termen scurt, motivând aderarea la măsurile pandemiei, dar și pe termen lung, printr-o incidență mai scăzută a stresului post-traumatic, anxietatii, depresiei, abuzului de substanțe etc.

Echipa de psihologi a clinicii Polaris Medical vă poate ajuta să treceți cu bine peste problemele de anxietate, depresie, probleme de somn ș.a.

Citeste mai mult

03

Jun 2021

Terapia Shockwave sau terapia cu unde de șoc

Este rezultatul aplicării unor unde acustice care eliberează o energie înaltă cu o viteză mai mare decât viteza sunetului, declanşând efecte biologice la nivelul ţesuturilor.

Prin presiunea pe care o exercită asupra țesuturilor afectate, undele de şoc cresc permeabilitatea celulară, stimulând microcirculația și metabolismul celular, grăbind astfel vindecarea precum și dizolvarea depunerilor de calcar.

Terapia shockwave este un tratament relativ nou care stimulează regenerarea tisulară şi are efect antifibrotic.

Principalul efect este cel angiogenetic, de stimulare a regenerării vasculare şi de ameliorare a durerii la locul aplicaţiei, împiedicând transmiterea durerii către creier.

Aplicarea de unde de şoc extracorporeale este utilizată în:

  • Entezopatia calcară calcaneana achiliană sau plantară (pintenii calcaneeni)
  • Tendinopatii şi tendinite calcare ale coafei rotatorilor la nivelul umărului
  • Epicondilita laterală
  • ...
Citeste mai mult

24

Feb 2021

Despre anxietatea post Covid-19

Actuala criză sanitară, pandemia Covid 19, este o etapă  stresantă pentru unii dintre semenii nostri,   stările de anxietate si frica generate de aceasta având un impact negativ atât asupra adulților, cât si a copiilor și adolescenților.

Mai mult decat atât, anxietatea post COVID-19 poate ajunge la un nivel alarmant  in rândul persoanelor  care s-au confruntat cu aceasta boala.

Anxietatea, ca  emoție fundamentală, este  experimentată  de individ, cu intensități diferite, în diversele etape de viață, începând încă din copilarie.  Ar putea fi descrisă ca fiind o stare accentuată de "neliniște interioară,  fără motiv", în care persoana așteaptă parcă  să “se întâmple ceva rău”, simțind un grad variabil de nesiguranță si disconfort.

Pe durata unor astfel de perioade de criză, stresul poate îmbrăca mai multe manifestări, conform experților  "Centrului pentru prevenirea si controlul bolilor din Statele Unite ale Americii (CDC) "  :

• Teamă si neliniște față de...

Citeste mai mult

Pagini

Polaris Medical cunoaste importanta datelor dvs. si se angajeaza sa protejeze confidentialitatea si securitatea acestora. De aceea, este important pentru noi sa va furnizam intr-o maniera integrata si practica informatiile legate de prelucrarea datelor dvs. cu caracter personal in calitate de persoane vizate, utilizatori ai website-ului www.polarismedical.ro. Afla mai multe despre Politica de confidentialitate a datelor si drepturile tale ca si utilizator polarismedical.ro

Polaris Medical foloseste cookie-uri pentru personalizarea continutului oferit. Continuarea sesiunii pe acest site implica acordul tau.